Met videobellen kun je veilig een videobelgesprek voeren binnen het platform van Minddistrict. Hier vind je een aantal korte instructies en tips om zo snel en soepel mogelijk een videobelgesprek op gang te krijgen.

Bekijk je liever een video dan tekst te lezen? Kijk dan bij 'Video stap voor stap: videobellen als hulpverlener.

Korte checklist

Korte checklist voor de voorbereiding:

1. Bespreek met je cliënt of hij of zij de mogelijkheid heeft om te videobellen. Hiervoor hebben ze een account in Minddistrict nodig, een goede internetverbinding, en een camera en microfoon op de computer, tablet of mobiele telefoon.
  2. Bespreek hoe laat jullie gaan videobellen.
  3. Spreek af dat jij het gesprek opstart.

Inloggen

Om te kunnen videobellen in Minddistrict hebben alle gesprekspartners een account nodig binnen het Minddistrict platform.

Ben je hulpverlener en heb je nog geen account? Klik dan hier hoe je aan een Minddistrict-account kunt komen.(Opent in nieuwe venster) Heb je inlogproblemen? Kijk dan hier wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je dit kunt oplossen.(Opent in nieuwe venster) Ben je een applicatiebeheerder en probeer je alles goed in te regelen voor de hulpverleners en cliënten? Klik dan hier voor de 'Checklist videobellen'.(Opent in nieuwe venster)

Voorbereiding

Voordat het gesprek begint, kun je een aantal checks uitvoeren. Maak je je bijvoorbeeld zorgen over de kwaliteit van je internetverbinding? Doe via www.speedtest.net een test om de kwaliteit te controleren.(Opent in nieuwe venster) Je kunt de snelheid vergroten door andere programma’s (tijdelijk) uit te zetten.

Je kunt videobellen op een computer, laptop, tablet of telefoon. Maak gebruik van Google Chrome, tenzij je gebruik maakt van een iPad of iPhone. Gebruik dan Safari.

Daarnaast is het belangrijk dat je de browser toestemming geeft om gebruik te maken van de camera en microfoon. Hierin word je begeleid tijdens het opzetten het gesprek. Maar je kunt dit ook van te voren controleren en regelen. Hier vind je het overzicht per browser:

• Chrome, Firefox, Edge: Klik op het slot-icoontje in de adresbalk. Er ontvouwt een menu waarin je de blokkade kunt opgeven of het gebruik van camera of microfoon weer kunt toestaan.
  • Safari tablet of mobiel: Klik op het 'aA' icoontje in de adresbalk. Er ontvouwt zich een menu en klik vervolgens op 'website-instellingen'. Hier kun je het gebruik van camera en microfoon toestaan.
  • Safari MAC OS: Klik linksboven op 'Safari' en vervolgens op 'website-instellingen'. Hier kun je het gebruik van camera en microfoon toestaan.

Aan de slag

Zijn jij en gespreksparter(s) online in het platform? Volg de volgende stappen om een gesprek te starten.
Bekijk je liever een video? Scrol dan gelijk verder naar beneden!

Stap 1: Klik op ‘Start gesprek’.

Stap 2: Klik vervolgens op ‘Start videogesprek’.

Stap 3: Geef toestemming om je camera en microfoon te gebruiken.

Stap 4: Het gesprek vindt plaats.

Video stap voor stap: videobellen als hulpverlener

Bekijk je liever een video met uitleg? Dat kan! Wij maakten deze video. Deel 'm gerust met je collega's!

Verbeter ehealth met jouw inzichten!
Hoe ziet jouw dag eruit en waar liggen kansen voor verbetering? Laat ons weten hoe we jou kunnen ondersteunen bij het leveren van optimale zorg aan je cliënten. Plan eenvoudig een online afspraak(Opent in nieuwe venster) of laat je emailadres achter(Opent in nieuwe venster) zodat we je kunnen benaderen.