Als je gebruik wilt maken van Minddistrict, dan heb je een professional account nodig op een Minddistrictplatform. Dit kan geregeld worden vanuit je organisatie. De applicatiebeheerder(s) of de helpdesk van je organisatie kunnen een professional account aanmaken waarmee je kunt inloggen.

Bij Minddistrict beschermen we je gegevens zodat je veilig het platform kunt gebruiken. Dat maakt het inloggen soms niet makkelijker. Heb je problemen met inloggen? Bekijk hier onze supportpagina met oplossingen bij inlogproblemen voor professionals.(Opent in nieuwe venster) Wil je contact opnemen met de applicatiebeheerder(s) of helpdesk van je organisatie? Bekijk hier op welke manieren je contact kunt opnemen.(Opent in nieuwe venster)

Hoe log ik in?

De applicatiebeheerder van het Minddistrictplatform van je organisatie maakt voor jou een account aan. Je krijgt dan een welkomstmail toegestuurd. Klik op de link om een wachtwoord aan te maken. Jouw account wordt automatisch geopend in de browser en je kunt direct aan de slag.

Bookmark het webadres van het platform. Zo kun je de volgende keer snel vinden waar je kunt inloggen.

Wachtwoord instellen

Je account is beveiligd met een wachtwoord. Simpele, korte wachtwoorden zijn makkelijk te kraken. Daarom stellen we een aantal voorwaarden aan het wachtwoord:

• Minimaal uit 12 tekens bestaan
  • Minimaal 1 speciaal teken bevatten (bijvoorbeeld !@#$%*).
Wil je een sterk wachtwoord kiezen? Bekijk onze tips voor sterke wachtwoorden op de supportpagina met oplossingen bij inlogproblemen.(Opens in new window)

Inloggen met de twee-staps-authenticatie (2fa)

Het kan zijn dat je organisatie gebruik maakt van twee-staps-authenticatie op het Minddistrictplatform. Dat biedt een extra beveiligingslaag om je account nog beter te beveiligen dan met een wachtwoord alleen. Twee-staps-authenticatie betekent namelijk dat je in 2 stappen inlogt:

1. Eerst vul je je wachtwoord in.
  2. Daarna vul je een code in die je op je telefoon ontvangt.
Niet ieder Minddistrict platform beschikt over de optie om gebruik te maken van twee-staps-authenticatie.

Twee-staps-authenticatie inschakelen

Soms is het voor jou verplicht om de twee-staps-authenticatie in te schakelen, soms is het voor jou een optie. Voor het inschakelen van de twee-staps-authenticatie kun je deze stappen volgen:

1. Je logt in op het Minddistrict platform
  2. Kies voor 'Stel 2FA in'
  3. Kies of je wilt authentiseren via een authenticatie applicatie op je telefoon (a) of via SMS (b)
    Wij adviseren om de authenticatie app te gebruiken omdat dit de veiligste keuze is.
  4. Je scant de QR code met je authenticatie applicatie (a) of je vult je telefoonnummer in (b)
  5. Klik op 'Doorgaan'
  6. Je vult de ontvangen code in
  7. Voltooi de 2FA setup
  8. Je ontvangt je recovery codes om op te slaan op een veilige plek

Goede authenticator apps zijn: Google authenticator, Microsoft authenticator; LastPass authenticator; Authy. Deze apps zijn gratis te downloaden.

Twee-staps-authenticatie aanpassen

Heb je eerder twee-staps-authenticatie ingesteld maar wil je instellingen veranderen, nieuwe herstelcodes aanmaken of de duur van de geldigheid van de code aanpassen? Dat kan. Je doet dit via de instellingen in je profiel.(Opent in nieuwe venster)

Je organisatie kan er voor kiezen om het invoeren van een authenticatiecode verplicht te maken of optioneel. Is het voor jou optioneel? Dan kun je de twee-staps-authenticatie ook uitschakelen bij de instellingen.

Wanneer wordt er om een authenticatiecode gevraagd?

Indien twee-staps-authenticatie is ingesteld, wordt op verschillende momenten om een authenticatiecode gevraagd:

• Bij het inloggen
  • Bij het veranderen van het wachtwoord
  • Bij gebruik van 'wachtwoord vergeten'
  • Na één uur inactiviteit
  • Bij het uitzetten van twee-staps-authenticatie

Daarnaast wordt om het wachtwoord gevraagd bij:

• Veranderen van twee-staps-authenticatie instellingen
  • Aanvragen nieuwe recovery codes
  • Uitzetten twee-staps-authenticatie

Wat als je je telefoon kwijt bent?

Bij het instellen van twee-staps-authenticatie ontvang je 6 recovery codes. Deze codes kun je gebruiken als je (tijdelijk) geen toegang tot je telefoon hebt. Als je óók deze recovery codes kwijt bent neem dan contact op met de applicatiebeheerders of helpdesk van je organisatie.(Opent in nieuwe venster) Zij kunnen je twee-staps-authenticatie makkelijk voor je resetten.

De 2FA voor jouw cliënt herstellen

Jouw cliënt neemt contact op dat deze niet meer kan inloggen via 2FA. Je kunt dit voor deze cliënt makkelijk herstellen in het account van de cliënt.

• Ga naar het account van de cliënt
  • Klik in de linker kolom op details
  • Hier zie je een knop "Twee staps-authenticatie resetten'

Verbeter ehealth met jouw inzichten!
Hoe ziet jouw dag eruit en waar liggen kansen voor verbetering? Laat ons weten hoe we jou kunnen ondersteunen bij het leveren van optimale zorg aan je cliënten. Plan eenvoudig een online afspraak(Opent in nieuwe venster) of laat je emailadres achter(Opent in nieuwe venster) zodat we je kunnen benaderen.