Op vrijdag 2 december in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Platform

Deze wijziging is relevant voor cliënten

Op de homepage van de cliënten stond al een banner waarmee ze op de zelfhulpcatalogus werden gewezen. Deze konden ze na het inloggen helemaal onderaan de pagina vinden. Hierdoor werd deze soms ook niet op het scherm getoond, zeker als de cliënt nog geen tools op de homepage had staan.

Deze banner om de zelfhulpcatalogus te promoten is aantrekkelijker gemaakt én op een duidelijkere plek op de homepage van de cliënt te vinden.  De banner staat meteen onder de tools die de cliënt al op de homepage heeft staan. Zijn er nog geen modules, dagboeken of andere tools beschikbaar op de homepage? Dan staat de banner nu helemaal bovenaan. De cliënt wordt zo aangemoedigd om de zelfhulpcatalogus te gebruiken.

nieuwe situatie,
op een homepage wa
ar verder nog geen tools beschikbaar zijn
 oude situatie,
op een homepage waar verder nog geen tools beschikbaar zijn

Content

Nieuwe module: Minder angst met exposure

Deze exposure module is een mobiele en transdiagnostische vervanging van onze browser-only module Fobie. Op een hele simpele en duidelijke manier leggen we uit wat vermijding en veiligheidsgedrag is en hoe je met exposure je angstige verwachtingen kan toetsen. Met behulp van dagboeken en motiverende vlogs worden cliënten aangespoord om aan de slag te gaan.

Lees verder over 'Minder angst met exposure'
Interesse in deze nieuwe module? De applicatiebeheerder binnen jullie organisatie kan contact opnemen met de Minddistrict servicedeks of de accountmanager.
Staat de browser-only module ‘Fobie’ aan op jullie platform? Dan wordt deze nieuwe mobiele versie automatisch voor jullie geactiveerd.

Nieuwe module: Eerste hulp bij faalangst

Jongeren krijgen een uitgebreide training in deze mobiele module. De module is geschikt voor jongeren in de leeftijd van 10-18.
Ze krijgen meer informatie over faalangst en gaan aan de slag met het ombuigen van hun gedachten van negatief naar positief. Ook leren ze ontspannen en hoe ze een zelfverzekerde houding aan kunnen nemen.
De module bevat video's van twee ervaringsdeskundigen en veel praktische oefeningen.

Eerste hulp bij faalangst informatie op onze website
De module is beschikbaar vanaf 29 november. Wil je de catalogus uitbreiden met deze nieuwe module? De applicatiebeheerder binnen jullie organisatie kan contact opnemen met de Minddistrict servicedesk of de accountmanager.

Update: Signaleringsplan

De korte module ‘Signaleringsplan maken’ is geüpdatet. Onze nieuwe tool 'plannen' is nu geïntegreerd. Dit betekent dat de antwoorden uit de module worden verzameld in een apart plan, waar cliënten op hun homepagina (zowel in de browser als de app) makkelijk toegang toe hebben. Zo heeft de cliënt het altijd bij de hand als ze het plan nodig hebben. Ze kunnen het plan zowel inzien als aanpassen.

Meer informatie

Voorbeeld signaleringsplan:

Nieuwe vlogs in de module Jeugd: Mijn emoties en ik (12 tot 16 jaar)

In de module ‘Jeugd: Mijn emoties en ik’ is een groot deel van de audiofragmenten vervangen voor vlogvideo’s van een ervaringsdeskundige, Emily. Ze gaat in de vlogs in op haar ervaringen met haar emoties. Zo vertelt ze dat ontspannen haar helpt en hoe zij over haar emoties communiceert. Op een vriendelijke en duidelijke manier ondersteunt ze hiermee de jongeren die de module maken.