Op vrijdag 4 november in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Content

Vier nieuwe modules: Wat is autisme?

De eerste stap in de behandeling van iemand met autisme, is psycho-educatie. Vanaf 1 november zijn vier modules beschikbaar waarin op een eenvoudige, maar duidelijke manier wordt uitgelegd wat autisme is en waar het vandaan komt.

In alle 4 de modules kunnen cliënten nadenken over de klachten waar zij het meest last van hebben. Ze kijken naar hun eigen sterke kanten en kansen waardoor ze een begin kunnen maken met een positievere kijk op het leven.

De 4 modules met de titel 'Wat is autisme' zijn beschikbaar voor de volgende doelgroepen:

Zijn Leo Kannerhuis modules beschikbaar op jullie platform? Bovenstaande 4 modules worden automatisch geactiveerd. Zie ook de informatie hieronder.
Geen Leo Kannerhuis modules maar wel interesse in deze 4 modules? Neem contact op met de Minddistrict Servicedesk.

Uitfasering Leo Kannerhuis modules

Op 25 november 2022 worden de autisme modules van het Leo Kannerhuis uitgefaseerd.

De browser-only modules van het Leo Kannerhuis worden vervangen door nieuwe mobiele modules die we bij Minddistrict ontwikkelen. De nieuwe mobiele modules worden in fases uitgerold. Te beginnen met de modules die het meest gebruikt worden. De hierboven genoemde 4 modules zijn als eerste per 1 november beschikbaar.

De 4 nieuwe mobiele modules 'Wat is autisme' worden 1 november automatisch geactiveerd op platformen waar de Leo Kannerhuis modules beschikbaar zijn.

Zeven nieuwe verslavingsmodules

In samenwerking met ervaringsdeskundigen en behandelaren zijn 7 korte en motiverende modules ontwikkeld. Samen met de cliënt kan bekeken worden welke module op welk moment ingezet wordt. Zo kan de combinatie van modules er voor ieder persoon anders uitzien.
De modules bevatten video’s van ervaringsdeskundigen die hun verhaal delen, psycho-educatie, praktische oefeningen en dagboeken.

De modules zijn geschikt voor volwassen die in behandeling zijn voor middelen- en/of gedragsverslaving.

Modules die een aparte versie voor middelenverslaving én een versie voor gedragsverslaving hebben:

• Breng je verslaving in kaart
  • Pak je verslaving aan

Modules die geschikt zijn voor zowel middelen- als gedragsverslaving:

• Omgaan met trek
  • Op naar je nieuwe leefstijl
  • Vind je motivatie

Deze zeven modules zijn onderdeel van een groter pakket (11 in totaal). Vier modules zijn nog in ontwikkeling. Die hebben de volgende aandachtsgebieden; omgaan met je omgeving, zelfbeeld, terugvalpreventie en ten slotte de naastenmodule.  Zodra deze beschikbaar zijn kun je dit lezen in de releasenota.

Meer informatie over deze verslavingsmodules

De modules zijn vanaf 1 november beschikbaar. Interesse in deze verslavingsmodules? Neem contact op met de Minddistrict applicatiebeheerder binnen jouw organisatie, die kan een aanvraag doen bij de Minddistrict Servicedesk.

Service

Support browser-versies

Deze wijziging is relevant voor professionals, cliënten en naasten

Minddistrict streeft naar een optimale werking en veiligheid van de platformen en ondersteunt daarom alleen recente veilige en stabiele versies van de volgende browsers:

• Google Chrome
  • Firefox
  • Microsoft Edge
  • Safari on MacOS

Wanneer een internetbrowser een eigen versie niet langer ondersteunt, gaat Minddistrict hierin mee en zullen wij die versie ook niet langer ondersteunen. Dit is uit veiligheidsoverwegingen: niet langer ondersteunde browserversies kunnen onveilig zijn.

Tip: Wil je weten welke versie veilig en stabiel is? Op deze internetpagina vind je een actueel overzicht van de recente en nog veilige versies van bovenstaande browsers (deze pagina wordt niet beheerd door Minddistrict maar is een initiatief van webdesigners en webmasters van verschillende sites die deze pagina onderhouden)

Technische update

Uitbreiding REST-API

Deze wijziging is relevant voor organisaties die gebruik maken van de REST-API

De professional REST-API endpoint is uitgebreid met een aantal parameters. Hierdoor is het vanaf nu eenvoudiger om te zoeken in de professional REST-API.

Vanaf 4 november is de technische documentatie aangepast met deze informatie.