Heb je een vraag over jouw account? Of ervaar je technische problemen met het platform? Neem dan contact op met jouw hulpverlener of de organisatie waarbij je bent aangesloten. Je vindt de contact gegevens van de organisatie onderaan in het platform.

Of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen op deze supportsite.(Opent in nieuwe venster) Misschien staat jouw vraag hier tussen.

Homepage

Wanneer je inlogt kom je terecht op de homepage. Dit is het overzicht van jouw account. Wat kun je hierop zien?

Het opschonen van je homepagina

Op de homepagina kan je ervoor kiezen om dagboeken/trackers of modules te archiveren zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Om dit te doen klik je op 'Beheer homepagina'.

Vervolgens zie je een lijst met al je modules en dagboeken/trackers. Achter elke module of dagboek/tracker staat een knop met 'Archiveren'. Als je daarop klikt, archiveer je de module of het dagboek/tracker en verdwijnt deze van je homepagina. Je kunt de gearchiveerde tools ook weer herstellen, door naar de lijst met 'Gearchiveerd' te gaan, en dan op herstellen te klikken.

Catalogus

Wil je graag zelf aan de slag met een van onze modules of dagboeken/trackers? Minddistrict biedt een catalogus waar je zelf één of meerdere online modules of dagboeken/trackers kunt starten. Hierbij is begeleiding van jouw hulpverlener niet nodig. Ga in je menu naar 'Catalogus' voor het aanbod.

Klik op 'Bekijken' om meer over de module of het dagboek/tracker te lezen. Klik op 'Start' als je aan de training of het dagboek/tracker wilt beginnen.

Taken

Bij 'Taken' vind je alle openstaande taken van jouw account. Je ontvangt een nieuwe taak als jouw hulpverlener bijvoorbeeld een nieuwe module voor je heeft klaargezet of als je in een module hebt aangegeven dat je een dagboek/tracker bij wilt houden.

Als je op de taak klikt, opent de module of het dagboek/tracker zodat je er aan kunt beginnen. De taak zal dan verdwijnen uit jouw takenlijst.

Contact

Wil je snel starten met een videobelgesprek? Bekijk hier de instructies(Opent in nieuwe venster).

Onder 'Contact' vind je een overzicht van alle gesprekken die je hebt in het platform. Ongelezen berichten kun je herkennen aan de 'Ongelezen' tag.

Je kunt een nieuw gesprek starten met een gekoppelde professional of een naaste door op 'Start gesprek' te klikken. Je kunt ook in een bestaand gesprek berichten sturen.

Een gesprek zonder berichten wordt automatisch na 24 uur verwijderd.

Gespreksfuncties

In het tekstvlak kun je berichten typen en versturen. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen (max. 10 MB per bijlage; max. 40 MB per bericht). Let wel op: Je moet een stukje tekst erbij typen voordat je de bijlage daadwerkelijk kan versturen. Als je beheerder bent van het gesprek (jij hebt het gesprek gestart) dan kun je:

• het bericht een onderwerp geven;
  • deelnemers toevoegen of deelnemers uit een gesprek verwijderen;
  • een videobelgesprek starten;
  • een bijlage meesturen.
Niet iedere organisatie heeft de optie videobellen. Het kan dus zijn dat je deze knop niet ziet.

Nickname

Het is mogelijk dat je wordt uitgenodigd in een groepsgesprek met andere cliënten. Je krijgt de naam van de andere deelnemers niet te zien. Zij kunnen ook jouw naam niet zien. Voordat je gaat deelnemen aan het gesprek word je gevraagd om een nickname in te voeren. Deze nickname mag niet te veel lijken op je eigen naam.

Je kunt ook bij je instellingen jouw schermnaam en nickname wijzigen.

Videobellen

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.
Wil je meer weten over de videobelfunctionaliteit? Kijk dan hier.(Opent in nieuwe venster)