Als je content hebt gemaakt in het CMS, is het handig om te kijken hoe de content eruit ziet vanuit het client perspectief. Je kan daarom binnen de content omgeving een testcliënt aanmaken en een dagboek of module toewijzen aan de client. Het fijne is dat jouw vers gemaakte dagboek of module hiervoor nog niet gecommit/gereleased/gepubliceerd hoeft te zijn binnen deze content omgeving. Hierdoor kan je snel even tussendoor kijken hoe jouw content er écht uitziet.

Een testcliënt maak je door op de tab 'Cliënten' te klikken. Klik vervolgens op 'Cliënt toevoegen'. Als de cliënt is aangemaakt kan je in het linker menu 'Module' of 'Dagboek' kiezen en de content toewijzen aan de cliënt. Als je dan bij 'details' kijkt van de cliënt, zie je een grote oranje knop met 'Gebruikersswitch'. Als je daarop klikt, switch je naar de account van de cliënt en zie je de module vanuit cliëntperspectief.

Let op! Om een cliënt aan te kunnen maken moet je wel de rol van hulpverlener hebben, naast je editor en release manager rol. Heb je deze rol nog niet? Vraag dit dan aan bij de applicatiebeheerder van jouw organisatie. Hij/zij kan jou deze rol toebedelen.

Cliënt toevoegen in de content omgeving.

Oranje gebruikersswitch knop

Content parallel of volgordelijk klaarzetten

Let er wel op dat je de module of dagboek in een 'nieuwe modulelijst' klaarzet in plaats van dat  je hem toevoegt aan een bestaande lijst. Door hem in een nieuwe modulelijst te plaatsen, zie je de module direct op de homepagina van de client. Dit noemen we het parallel klaarzetten van de module. Als je hem toevoegt aan een lijst, wordt de module volgordelijk klaargezet en zie je hem pas als je als cliënt de vorige module hebt afgerond.

Wil je leren hoe je precies een module parallel of volgordelijk kan klaarzetten? Klik dan hier en kijk bij 'Een tweede module; parallel of volgordelijk?'.(Opent in nieuwe venster)