Je hebt een account maar je wilt deze laten verwijderen. Volgens de AVG-wetgeving heb je daar recht op. Je kunt een verwijderverzoek indienen bij je hulpverlener of bij de organisatie waar die werkt.

Bij verwijdering van je account worden alle gegevens (alle data in de modules, inclusief de feedback door je hulpverlener, dagboeken, gesprekken en jouw -gegevens), definitief verwijderd. Dit is een onomkeerbare actie. Als het account is verwijderd kan het account en de data niet meer worden teruggehaald.

De procedure voor het verwijderen van je account

Jouw zorgorganisatie geeft een geanonimiseerd ID van jouw account door aan de Minddistrict servicedesk. Als de servicedesk het ID heeft ontvangen, wordt gevraagd om een bevestiging van het verwijderverzoek. Het verwijderen van een account is namelijk een onomkeerbare actie. Zodra de servicedesk de bevestiging ontvangt, wordt het verzoek binnen 5 werkdagen verwerkt. Jouw zorgorganisatie ontvangt een bevestiging als het account is verwijderd.

Je kunt je hulpverlener of zorgorganisatie helpen en het geanonimiseerde platform ID van jouw account alvast doorgeven. Hiervoor moet je inloggen op het web via een browser. Je vindt het ID dan in de URL (webadres). Je kunt het webadres kopiëren en doorgeven. Jouw hulpverlener kan dit ID ook zien en doorgeven als die het niet van jou ontvangt.