Op vrijdag 3 februari in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Platform

Nieuwe export 'Relatiegeschiedenis'

Deze wijziging is relevant voor data-officers

Naast de export 'Relaties' is er nu ook een export 'Relatiegeschiedenis'. In de eerstgenoemde export is een overzicht te vinden van de actieve relaties op het moment dat de export wordt aangemaakt. Het gaat om relaties tussen professionals en cliënten.

Zoals de naam al doet vermoeden worden in de export 'Relatiegeschiedenis' alle relaties getoond. Naast de actieve relaties vind je hier ook de relaties die zijn beëindigd. In deze export zijn daarnaast ook de relaties tussen naasten en cliënten terug te vinden en de status daarvan.

Minddistrict app

Aanpassing in dagboek flow

Deze wijziging is relevant voor cliënten en naasten

Had een cliënt een dagboek in de app ingevuld? Dan werd die voorheen aan het einde naar de homepage gestuurd in plaats van naar de tijdlijn van dat dagboek.
Bij het invullen in de webomgeving wordt de cliënt altijd naar de tijdlijn gestuurd. Deze ziet daar dan het zojuist ingevulde dagboekitem. Dit is vooral wenselijk als er 'berekeningen', in de vorm van een advies of hint, op de tijdlijn wordt geplaatst.

Daarom is dit vanaf 2 februari ook voor de gebruikers van zowel de iOS als de Android app aangepast. Na het invullen van een dagboek komt de cliënt ook hier op de dagboektijdlijn. Hierop is de nieuwe invoer zichtbaar. Zit er een berekening (computation) in het dagboek? De cliënt kan deze nu ook in de app meteen zien op de tijdlijn.

Content

'Kom voor jezelf op' ook als zelfhulp beschikbaar

'Kom voor jezelf op' was al beschikbaar als begeleide module. Er is nu ook een zelfhulpvariant.
De module is bedoeld voor (jong)volwassenen die assertiever willen worden. Ze krijgen uitleg over assertiviteit en verkennen hun eigen grenzen en moeilijke situaties. Verder kunnen ze aan de slag met verschillende vaardigheden, zoals grenzen aangeven, ‘nee’ zeggen en omgaan met kritiek. Met behulp van rollenspelvideo’s door acteurs en tips kunnen ze een plan maken om zelf te oefenen met de vaardigheden. De module is samen met therapeuten en ervaringsdeskundigen ontwikkeld.

Meer informatie over 'Kom voor jezelf op'

De module is beschikbaar vanaf 31 januari. Wil je de catalogus uitbreiden met deze nieuwe module? De applicatiebeheerder binnen jullie organisatie kan hiervoor contact opnemen met de Minddistrict servicedesk of de accountmanager.

Nieuwe, mobiele versie van 'Expert van jezelf'

De populaire module ‘Expert van jezelf’ heeft een opfrisbeurt gekregen en is nu ook beschikbaar in de app. De inhoud is grotendeels hetzelfde gebleven: het stapsgewijs opstellen van een signaleringsplan.

In de mobiele variant is een integratie toegevoegd met onze nieuwe ‘plannen’ tool. Dit betekent dat de antwoorden uit de module worden verzameld in een apart plan, waar men makkelijk bij kan via de browser en de app. Zo heeft de cliënt het altijd bij de hand als ze het plan nodig hebben, om het in te zien of aan te passen.

Verder zijn er meer video's van ervaringsdeskundigen en animaties toegevoegd.

Meer informatie over 'Expert van jezelf'

De module is beschikbaar vanaf 31 januari. Is de browser-only versie beschikbaar in de jullie catalogus? Deze nieuwe mobiele variant wordt automatische beschikbaar gesteld.
Wil je de catalogus uitbreiden met deze nieuwe module? De applicatiebeheerder binnen jullie organisatie kan hiervoor contact opnemen met de Minddistrict servicedesk of de accountmanager.

Uitfasering module 'Psycho-educatie Autisme'

Op 1 maart 2023 wordt de browser-only module 'Psycho-educatie Autisme' uitgefaseerd.
Deze module is verouderd en er zijn nieuwe mobiele modules die deze browser-only module vervangen.

De 4 nieuwe mobiele modules 'Wat is autisme' zijn al automatisch geactiveerd op platformen waar de module 'Psycho-educatie Autisme' beschikbaar is.

CMS

Uitbreiding van computation mogelijkheden

Deze wijziging is relevant voor editors

Sinds september 2022 is het mogelijk om berekeningen (computations) aan de inhoud van mobiele modules toe te voegen. Dit was alleen mogelijk voor vragen met één keuze (keuzerondjes).

Nu kan deze functionaliteit ook ingezet worden bij andere veldtypen:

• Meerkeuze (checkboxen)
  • Slider

Voordelen voor de professional en/of cliënt

Met berekeningen kan de professional en/of cliënt een score zien op basis van de antwoorden van de cliënt. Dit kan helpen bij het geven van informatie over hoe het gaat op basis van de scores en advies geven waar nodig.

Computation bij slider

Hoe werkt dit voor de editor?

De editor kan in het CMS computations toevoegen in de mobiele module (Onderwerp), en:

1.    bepaalt de score voor elk antwoord in de mobiele module (Onderwerp);

2.    bepaalt de berekening van de scores in het Computations JavaScript scherm;

3.    bepaalt hoe de score wordt weergegeven. Geeft waar nodig ook advies aan de behandelaar en cliënt.

Door gebruik te maken van de 'Alleen professionals' optie van de tekst wordt de tekst alleen aan de professional getoond.

Tip: Op de supportpagina 'Computations in mobiele modules' vind je uitleg hoe je een computation toevoegt aan een mobiele module.
Interesse in deze nieuwe functionaliteit? Neem contact op met de servicedesk om deze in jullie CMS te laten activeren.

Vragen wel of niet tonen in verzendmoment

Deze wijziging is relevant voor editors

In de mobiele modules stond op de pagina met een verzend/reflectie moment een overzicht van alle vragen en gegeven antwoorden.

Nu kan de editor kiezen welke vragen en gegeven antwoorden worden getoond op deze pagina. Elke nieuwe vraag die wordt aangemaakt heeft standaard de optie om via een vinkje 'Toon tijdens verzendmoment’ uit te zetten.

De instelling staat standaard op 'Tonen'. Er is daardoor alleen een extra actie nodig als de editor ervoor kiest om de vraag niet te tonen tijdens het verzendmoment

Deze nieuwe optie is bij alle type vragen beschikbaar.

Vinkt de editor deze optie uit? Dan wordt de vraag en het antwoord niet getoond in het verzendmoment.

Toon tijdens verzendmoment uit gevinkt door editor
De vraag staat niet in het verzendmoment