Op vrijdag 13 januari in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Platform

Archiveren mobiele modules en dagboeken door cliënt

Deze wijziging is relevant voor cliënten en naasten
De homepage van cliënten kan onoverzichtelijk worden door veel toegekende modules, gestarte en afgeronde tools.
Daarom kunnen cliënten (en naasten) vanaf de nieuwe versie van het platform dagboeken en mobiele modules archiveren.

Op de homepage kunnen cliënten, via de button 'Homepagina beheren' naar een pagina 'Beheer je homepagina' navigeren. Hier kunnen ze zien welke dagboeken of mobiele modules actief en welke gearchiveerd zijn. Op deze pagina kunnen ze een dagboek of mobiele module archiveren. Gearchiveerde modules kunnen ook weer worden teruggezet, zodat de modules altijd weer toegankelijk zijn voor de cliënt (en naaste).
Deze nieuwe mogelijkheid is beschikbaar via zowel de browser en in de mobiele app.

Hulpverleners konden al dagboeken archiveren en weer activeren. Dit blijft zo.
Zij kunnen echter geen mobiele module archiveren of herstellen. Op het dashboard van de cliënt zien ze alleen hoeveel dagboeken of mobiele modules de cliënt heeft gearchiveerd. De titels ziet de hulpverlener echter niet.
Browser-only modules kunnen niet worden gearchiveerd, wel kan de hulpverlener wijzigingen in aanbrengen waardoor deze naar de afgeronde modules wordt verplaatst.

Let op: Cliënten kunnen alleen mobiele modules en dagboeken archiveren en geen andere tools zoals browser-only modules.
Een gearchiveerde module hersteld? Deze zal dan onbegeleid zijn, ook als die eerst wel begeleid was.

Melding bij gebruik van verouderde browsers

Deze wijziging is relevant voor alle gebruikers

Professionals en cliënten die inlogden met een verouderde browser kregen alleen een witte pagina te zien. Het was daardoor niet duidelijk wat er aan de hand was.
We geven nu een tekst weer, waarin we gebruikers uitleggen dat ze gebruik maken van niet (meer) ondersteunde browser(versie) en om gebruik te maken van Minddistrict deze moeten updaten of moeten switchen naar een andere browser.

Benieuwd welke (versies) van browsers we ondersteunen omdat die veilig en stabiel zijn? Dit actuele overzicht van recente en nog veilige versies van browsers is gemaakt en wordt onderhouden door webdesigners en webmasters van verschillende websites. Minddistrict beheerd dit overzicht niet zelf.

Content

Nieuwe module: Kom voor jezelf op

Deze module is bedoeld voor (jong)volwassenen die assertiever willen worden. Ze krijgen uitleg over assertiviteit en verkennen hun eigen grenzen en moeilijke situaties. Verder kunnen ze aan de slag met verschillende vaardigheden, zoals grenzen aangeven, ‘nee’ zeggen en omgaan met kritiek. Met behulp van rollenspelvideo’s door acteurs en tips kunnen ze een plan maken om zelf te oefenen met de vaardigheden. De module is samen met therapeuten en ervaringsdeskundigen ontwikkeld.

Meer informatie over 'Kom voor jezelf op'
De module is beschikbaar sinds 3 januari. Wil je de catalogus uitbreiden met deze nieuwe module? De applicatiebeheerder binnen jullie organisatie kan hiervoor contact opnemen met de Minddistrict servicedesk of de accountmanager.

CMS

Nieuwe herbruikbare pagina: ‘Een goede voorbereiding’

Deze wijziging is relevant voor editors

Een goed begin is het halve werk. Maar hoe begin je dan goed? In deze herbruikbare pagina (reusable page) krijgt de cliënt de optie om tips te zien over hoe ze het meeste uit de module kunnen halen. Bijvoorbeeld door sessies in te plannen en hun eigen tempo te bepalen. Of de module in een fijne en rustig en omgeving maken zonder afleidingen.

Deze kant-en-klare pagina is ‘herbruikbaar’ gemaakt om toe te voegen aan het begin van de module. Dit scheelt tijd en moeite bij het maken van een module in CMS, aangezien de hele pagina met één klik in de module staat.

Interesse in de Minddistrict herbruikbare pagina's catalogus? Neem contact op met je account manager.
De herbruikbare pagina catalogus al aangeschaft? Dan is deze pagina automatisch beschikbaar gemaakt op jullie contentplatform.

Technische update

Aanpassing Active directory (Azure)

Deze wijziging is relevant voor organisaties die een AD integratie gebruiken

Waar tot nu toe alleen het employeeID gebruikt kon worden om externe users te identificeren, kan de applicatiebeheerder nu ook kiezen om een zelf gedefinieerd AD-attribuut te gebruiken voor de gebruikersidentificatie.