Een computation is een berekening die gemaakt kan worden op basis van de antwoorden van een cliënt.

Wat kun je met een computation?

• Een totaalscore berekenen van een vragenlijst.

• Een advies geven dat afhankelijk is van de score van de cliënt.

• Voor verschillende domeinen een score teruggeven aan de cliënt en therapeut.

• Een stuk content binnen dezelfde sessie laten verschijnen bij een bepaalde score.

• Een stuk content aan de cliënt geven op basis van een bepaalde score.

Bijvoorbeeld: je kunt de BMI (Body Mass Index) berekenen en vervolgens een advies geven aan de cliënt of hij/zij ondergewicht, een normaal gewicht of overgewicht heeft.

Hoe ziet een computation eruit?

Een computation is een stukje code (javascript) waarin je de berekening schrijft op basis van de vragen in je sessie. Zie hieronder een voorbeeld.

Als je wilt, kun je meer leren over code. Dit helpt je om creatiever te worden met je computations. Ze zijn gebaseerd op javascript. Dus de meeste regels van javascript zijn ook toepasbaar. Lees hier later meer over.

De onderdelen van een computation

Een computation bestaat uit meerdere onderdelen. Zie onderstaande afbeelding.

Het computations “object”De hele berekening, van de openings accolade { tot de eind accolade } en de puntkomma, wordt het “object” genoemd. Dit is de code die door de computer gelezen wordt. Alle berekeningen komen hier tussen te staan.
De functie “declaration”

Een functie is een kleine machine waarin we de berekening bouwen die de computer moet maken. We geven de functie een naam en laten de computer weten dat de functie start bij de “<name>:function” en dat we “(data)” willen gebruiken.

Data

Het woord “data” refereert naar de antwoorden die zijn opgeslagen in het document. Op deze manier worden de antwoorden die de cliënt heeft ingevoerd gebruikt om een score terug te geven aan dezelfde cliënt.

De functie “body”

De functie “body” is de inhoud van de machine, de daadwerkelijke berekening.