Modules en andere tools die zijn toekend aan een cliënt kunnen meestal niet worden verwijderd. Wat zijn dan de mogelijkheden als de homepage van een cliënt te vol raakt of per ongeluk een verkeerde module is toegekend? Omdat de werkwijze voor mobiele modules, browser-only modules en andere tools anders is hebben we een onderscheid gemaakt op deze pagina. Je kunt hieronder lezen wat de hulpverlener of cliënt kan adviseren.

Mobiele modules

Het verwijderen van een mobiele module is alleen mogelijk als de cliënt nog niet is begonnen met de module. Zodra een cliënt de module opent, wordt de module gelogd in het account van de cliënt en kan niet worden

De mobiele modules die nog niet geopend zijn verwijder je via deze stappen:

1. Ga naar cliënten
  2. Open het cliëntaccount en klik op 'Module'
  3. Open de juiste module en klik daarna op het tandwieltje.

4. Klik op ‘Verwijder module lijst’. De cliënt ontvangt een notificatiemail dat de module verwijderd is.

Browser-only modules kun je nooit verwijderen. Wat kan wel?

Mocht er per ongeluk een onjuiste browser-only module zijn klaargezet dan kan je het volgende doen:

1. Ga naar de module in het cliëntaccount.
  2. Open de betreffende module en klik op ‘Sessie aanpassen’.
  3. Breek de actieve sessie af (knop 'Afbreken').
  4. Verwijder alle overige sessies uit de module.
  5. Sla de wijzigingen op.

6. Optioneel: wijzig de titel van de module (in bijvoorbeeld [niet van toepassing]).

Deze handelingen zorgen ervoor dat:

1. De cliënt geen taken meer ontvangt om de module te maken.
  2. De module voor de cliënt verplaatst wordt naar de afgeronde modules.

Dagboeken

De behandelaar kan een dagboek archiveren.

1. Ga naar cliënten
  2. Ga in linker menu naar het dagboek'
  3. Klik op 'Configuratie'
  4. Klik op de knop 'Archiveren'
  5. Het dagboek is meteen gearchiveerd en de cliënt kan het dagboek niet meer invullen.

Cliënt kan zelf homepage opschonen

De cliënten hebben zelf een knop op hun homepage 'Beheer homepage'. Als ze op deze knop klikken dan komen ze op een volgende pagina waar ze mobiele tools kunnen archiveren. Een cliënt kan een gearchiveerde module altijd weer terugplaatsen op de homepage.

Je kunt cliënten doorverwijzen naar de supportpagina over de homepage waar alle informatie is te vinden over dit proces.

Heeft een cliënt één of meer tools gearchiveerd? Dan heeft de behandelaar geen toegang meer tot die tools. Die ziet dan alleen nog dat er X tools zijn gearchiveerd.