De Minddistrict servicedesk heeft nooit persoonlijke informatie van een cliënt (naam, geboortedatum, e-mailadres) nodig. In tegendeel, in verband met de privacy van de cliënt mogen we deze informatie überhaupt niet ontvangen.

Heb je een vraag van of over een cliënt en wil je contact opnemen met de servicedesk over een cliënt? Zorg er voor dat alle herleidbare cliëntgegevens (naam, geboortedatum, e-mailadres, foto etc.) zijn verwijderd uit de e-mail.

Veilig informatie verzenden naar servicedek

Cliënt ID

Heb je toch een vraag over een specifiek cliëntaccount? Stuur dan het ID van de cliënt. Dit is een uniek en anoniem cliënt ID. Hoe je dit ID vindtstaat op deze supportpage uitgelegd. Als je de hele URL van het cliëntaccount stuurt kan de servicedesk de juiste informatie achterhalen. In de URL staat het platform én het ID.

Screenshots

Een screenshot kan aanwijzingen bevatten waarmee de servicedesk aan de slag kan.

Wil je screenshots meesturen in je mail ? Verwijder dan alle herleidbare cliëntgegevens (naam, geboortedatum, e-mailadres, foto) of zorg dat ze onleesbaar zijn.

Het bewerken van screeshots kan via verschillende progamma's, denk aan Paint. Weet je niet precies hoe het werkt? Zoek online instructiefilmpjes hoe je dit doet.

Autoriteit persoonsgegevens

Hebben wij per ongeluk toch cliëntgegevens ontvangen? Dan verwijderen we de gegevens uit de e-mail en stellen we je op de hoogte. Verder kunnen we een melding maken bij onze Compliance Officer. Die kan hier vervolgens een melding van maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hulpverlener heeft informatie naar verkeerde cliënt gestuurd

Het kan de beste overkomen: soms stuurt een hulpverlener per ongeluk informatie over/voor cliënt A naar cliënt B. Dit is in verband met privacy zeer ongewenst. Gelukkig is dit snel op te lossen. Op de supportsite voor hulpverleners is terug te vinden hoe de hulpverlener een bericht kan verwijderen.