Het Minddistrict platform is volledig responsive en werkt op laptop, tablet en mobiele telefoon. Om optimaal gebruik te maken van het Minddistrict product raden wij aan om aan de minimale systeemeisen te voldoen.

Systeemeisen voor gebruik van Minddistrict

Om het Minddistrict platform te gebruiken heb je nodig:

• Internetverbinding
  • Hardware: Een desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon. Minddistrict en de Minddistrict app werken het best op moderne apparaten, niet ouder dan 5 jaar, met de voorkeur voor apparaten niet ouder dan 3 jaar.
  • Software: Zolang de veiligheid van het gebruik gegarandeerd kan blijven, ondersteunen we de software. Het verschilt per besturingssysteem welke versie we momenteel aangeraden en ondersteunen.
  • Browsers: We ondersteunen alleen de meest recente browsers. Zodra een leverancier van een browser een eigen versie niet langer ondersteunt, gaan wij hierin mee en ondersteunen wij die versie ook niet meer. Dit is uit veiligheidsoverwegingen. Niet langer ondersteunde browserversies kunnen onveilig zijn. De browsers die wij ondersteunen zijn:
    - Google Chrome (veilige versies)
    - Firefox (veilige versies)
    - Microsoft Edge (veilige versies)
    - Safari on MacOS (veilige versies)
    Wil je weten welke browser versie veilig en stabiel is? Bekijk dit actuele overzicht van recente veilige versies van bovenstaande browsers (deze pagina wordt niet beheerd door Minddistrict, maar is een initiatief van webdesigners en webmasters van verschillende websites die deze pagina onderhouden)
  • Minddistrict app: De Minddistrict app is geschikt voor iOS en Android.

Checklist externe factoren bij vastlopen

Wij streven ernaar het gebruik van het platform zo optimaal mogelijk te maken. Minddistrict ontwikkelt de platformen voortdurend en werkt continue aan verbeteringen in het product. In dat proces kunnen soms ook bugs ontstaan. Meer informatie over het melden van een bug

Daarnaast kunnen externe factoren invloed hebben op de kwaliteit van het gebruik van het platform. Hieronder vind je de checklist van externe factoren die het gebruik van Minddistrict kunnen beïnvloeden. Vraag deze factoren uit bij gebruikers die tegen problemen aanlopen:

• Internetverbinding: De kwaliteit van de internetverbinding kan invloed hebben op Minddistrict. Check of je bij het vastlopen nog steeds internetverbinding hebt of dat deze mogelijk is weg gevallen. Met deze test kun je de sterkte van een wifi-verbinding testen: https://www.speedtest.net/
  • Browser: De webbrowser die je gebruikt kan invloed hebben op de kwaliteit van Minddistrict. Loop je ergens vast in het platform? Probeer het eens in een andere browser. Aan te raden browser zijn, recente versies van: Chrome, Firefox, Safari, Edge.
  • Beveiligde omgeving: Wanneer je werkt vanuit de beveiligde omgeving van jouw organisatie, kan dit invloed hebben op het platform. Loop je ergens vast? Probeer het nogmaals met een ander netwerk, bijvoorbeeld je thuisnetwerk of gebruik de hotspot van je mobiele telefoon.
  • Minimale systeemeisen: Wat is het merk van je telefoon? Welk OS (Operating System) gebruik je op je computer? Hardware en software ontwikkelt zich voortdurend. Minddistrict ontwikkelt daarin mee. Op een gegeven moment stopt de ondersteuning van verouderde soft- en hardware. Dit heeft invloed op de kwaliteit van Minddistrict. Check hier of jouw apparatuur voldoet aan de minimale systeemeisen.
  • Instellingen: Wanneer je de instellingen van je computer/mobiel/tablet/netwerk/e-mail/virusscanner/browser veranderd, kan dit invloed hebben op de kwaliteit van Minddistrict. Ga na of hierin mogelijk iets veranderd is.
  • Typefout: Lukt het inloggen niet? Kun je de webpagina niet vinden? Ga na of je mogelijk een typefout hebt gemaakt.
  • In- en uitloggen: Het kan gebeuren dat Minddistrict vastloopt om een onverklaarbare reden. Probeer eens uit- en in te loggen. Soms lost dit het probleem al op. Zoals ook het opnieuw opstarten van je browser/device kan helpen