Lukt het niet om in te loggen? Geen zorgen, meestal is er een snelle oplossing voor. Hieronder vind je de meest voorkomende problemen en oplossingen voor het inloggen op een webbrowser op je computer, laptop, tablet of mobiel.

Mijn e-mailadres en/of wachtwoord is onjuist

Er wordt aangegeven dat het e-mailadres en/of wachtwoord onjuist is. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Controleer de volgende punten:

• Heb je een typefout gemaakt in het e-mailadres en/of wachtwoord?

Probeer het nog een keer.

• Heb je een account bij Minddistrict?

Het kan zijn dat er nog geen account is aangemaakt voor jou. De applicatiebeheerder(s) of helpdesk kan dit voor je doen. Zodra er een account is aangemaakt, wordt er een welkomstmail naar je gestuurd. Volg de instructies in de e-mail om een wachtwoord aan te maken en te kunnen inloggen. De knop in de welkomstmail is eenmalig en 7 dagen geldig.

Werkt de knop niet meer? De applicatiebeheerder(s) of helpdesk kan de welkomstmail opnieuw naar je laten sturen.
  • Log je in op het juiste platform?

Controleer de adresbalk van de webbrowser. Vraag eventueel de applicatiebeheerder(s) of helpdesk wat het juiste webadres is. Het webadres is ook te vinden in de welkomstmail.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Wanneer je het wachtwoord bent vergeten, kun je op de inlogpagina klikken op 'Wachtwoord vergeten?'. Er wordt vervolgens gevraagd een e-mailadres in te voeren. Voer hier het e-mailadres in waarmee je een account hebt bij Minddistrict. Je ontvangt een e-mail met daarin een knop om een nieuw wachtwoord aan te maken. De knop in de e-mail is eenmalig en 1 uur geldig.

Ik ontvang geen e-mail als ik die via 'Wachtwoord vergeten?' aanvraag

Je hebt geklikt op 'Wachtwoord vergeten?' en je e-mailadres ingevoerd, maar je ontvangt geen e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Controleer de volgende punten:

• Heb je een typefout gemaakt in het e-mailadres en/of wachtwoord?

Probeer het nog een keer.

• Is de e-mail in de spambox terecht gekomen?

Controleer de spambox of ongewenste mail.

• Heb je een account bij Minddistrict?

Het kan zijn dat er nog geen account is aangemaakt voor jou. De applicatiebeheerder(s) of helpdesk kan dit voor je doen. Zodra er een account is aangemaakt, wordt er een welkomstmail naar je gestuurd. Volg de instructies in de e-mail om een wachtwoord aan te maken en te kunnen inloggen. De knop in de welkomstmail is eenmalig en 7 dagen geldig.

Werkt de knop niet meer? Je hulpverlener kan de welkomstmail opnieuw naar jou laten sturen.
  • Is het juiste e-mailadres gebruikt bij de aanmaak van je account?

Vraag de applicatiebeheerder(s) of helpdesk om je e-mailadres te controleren op correctheid en/of spelfouten.

• Log je in op het juiste platform?

Controleer het webadres (URL) van het platform. Vraag eventueel de applicatiebeheerder(s) of helpdesk wat het juiste webadres is. Het webadres is ook te vinden in de welkomstmail.

Ik heb hulp nodig bij het kiezen van een wachtwoord

Het is belangrijk om voorzichtig met je wachtwoord om te gaan zodat anderen geen toegang kunnen krijgen tot je gegevens. Hieronder lees je een aantal tips om je daarbij te helpen:

• Gebruik een sterk wachtwoord

Zorg ten eerste voor een ‘sterk’ wachtwoord. ‘Sterke’ wachtwoorden zijn moeilijk te raden of te kraken door computers. Je maakt je wachtwoord sterker door naast gewone letters ook cijfers, hoofdletters en andere bijzondere tekens te gebruiken (zoals vraagtekens of uitroeptekens).

• Maak gebruik van een wachtwoord generator

Hoe onvoorspelbaarder jij je wachtwoord maakt, hoe sterker je wachtwoord is. Hiervoor kun je een online wachtwoordgenerator gebruiken, die een sterk wachtwoord voor jou bedenkt. Je kunt daarin aangeven aan welke eisen je wachtwoord moet voldoen. Een voorbeeld van een wachtwoordgenerator is LastPass wachtwoordgenerator(Opent in nieuwe venster).

• Gebruik een wachtwoordmanager

Het veiligst is om voor ieder account een ander sterk wachtwoord te gebruiken. Om al deze wachtwoorden te kunnen onthouden zou je een wachtwoordmanager kunnen gebruiken op je computer, laptop, tablet of mobiel. Al je wachtwoorden worden zo veilig opgeslagen. Deze wachtwoord managers kunnen vaak ook sterke wachtwoorden voor je bedenken. Een voorbeeld van een wachtwoordmanager is LastPass wachtwoordmanager(Opent in nieuwe venster).

• Maak een wachtwoordzin

Wachtwoordzinnen zijn goed als je het lastig vindt om ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Zinnen zijn makkelijker te onthouden en ze zijn lang waardoor ze moeilijk te kraken zijn. Zorg er daarnaast voor dat ze onvoorspelbaar zijn. Een wachtwoord zin als ‘IkDrink3KoffiePerDag!’ is redelijk voorspelbaar en makkelijker te kraken dan bijvoorbeeld een wachtwoord zin als ‘IkDrink3KoffiePerDag!MaarIkDrinkOok2Thee!’.

• Verander je wachtwoord regelmatig

Het wordt aangeraden om regelmatig je wachtwoord te veranderen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Dit is zeker belangrijk om direct te doen wanneer je denkt dat je wachtwoord door een persoon of computer is geraden.

Mijn account is gedeactiveerd

Wanneer je account gedeactiveerd is, betekent dit dat je account inactief is en je er niet op kunt inloggen. Je gegevens zijn niet verwijderd. Je kunt de applicatiebeheerder(s) of helpdesk vragen om het account weer te activeren.

Wil je inloggen als cliënt? Lees meer over inloggen als cliënt.(Opent in nieuwe venster)

Verbeter ehealth met jouw inzichten!
Hoe ziet jouw dag eruit en waar liggen kansen voor verbetering? Laat ons weten hoe we jou kunnen ondersteunen bij het leveren van optimale zorg aan je cliënten. Plan eenvoudig een online afspraak(Opent in nieuwe venster) of laat je emailadres achter(Opent in nieuwe venster) zodat we je kunnen benaderen.